Pagina's

zondag 3 februari 2013

* Controle afspraak

Afgelopen week had ik een afspraak bij de Oncoloog, controle van de behandeling tegen borstkanker.
Best spannend, hoe heb ik het gedaan, hoe ziet mijn bloed eruit, wat zijn de uitslagen.
De knokpartij van de afgelopen maanden zal nu onder de loep worden genomen. Anneke en ik zitten in de wachtkamer, het was koud buiten, en ik zei nog tegen haar, "brr, ik hoop dat de arts warme handen heeft". We hebben er lol om, het ontkracht wel even de spanning die toch in je lijf heerst. De droge mond van mij wordt weggelachen, daar ben ik best heel sterk in.

De internist komt ons halen en we mogen plaats nemen tegenover de arts. Waarom zijn dat soort mannen altijd van die leuke mannen, niet bevorderlijk voor mijn droge mond. ;-)
Over zijn leesbril kijken bruine ogen mij aan en hij vraagt vriendelijk, "hoe is het gegaan de laatste maanden"? Eigenlijk wou ik gelijk de bloedwaarden weten, maar de dokter nam rustig de tijd.
Hij observeert mij en constateert dat ik er de vorige keer vermoeider uitzag. Ja het gaat eigenlijk best goed, mijn energie komt langzaam weer terug. Hij wil me niet langer in spanning houden, mijn bloedwaarden zagen er prima uit. Je hebt het goed doorstaan, het is een zware kuur en dat vraagt wel wat. Alleen je cholesterol is wel te hoog, daar moeten we wel naar gaan kijken".
Hij wil mij onderzoeken, en zegt "trek de bovenkleding maar even uit". Hij heeft een beetje een buitenlands accent en dat klinkt wel leuk. Als ik mijn trui over mijn hoofd trek, gaat mijn pruik mee in mijn halsopening.  Beetje gênant, vooral bij deze arts. Ik leg mijn pruik met een sierlijke handomdraai op het kastje, en zeg "zo kan het ook wel".
"Geen probleem" zegt hij met zijn leuk accent, ik glimlach een beetje verlegen.
Als hij mij onderzoekt kan ik van alles aan hem vragen, uiteindelijk zegt hij,..
" het ziet er allemaal keurig uit, de pijn in de borst zijn naweeën van de chemo en de bestralingen, dat kost tijd".
Ik kleed me weer aan, en zet mijn pruik weer op. En aan het eind van het gesprek geeft hij mij een stevige hand en zegt, "je doet het heel goed, tot over een half jaar.
Er heerst een feestje in mij, ben kankervrij.

Praise de Lord.